Александрия Окасио-Кортез критикува ICE за почитта на д-р Мартин Лутър Кинг-младши, Twitter одобрява

Първа Страница


НаДен на Мартин Лутър Кинг, честно е за всички американски граждани да отдадат почит на покойния преподобен, който прокара движението за граждански права напред. Докато различни организации и компании прокарват своите възпоменателни послания през платформите си за социални медии, по-специално едно правителствено образувание получава реакция за почитта на д-р Кинг от една от най-откровените конгресмени в офиса.

В понеделник (18 януари) Бюрото за имиграция и митническо правоприлагане, известно още като I.C.E., публикува в Twitter своитеподдръжка за MLK Dayкато публикува графика на Мемориала на Мартин Лутър Кинг, младши във Вашингтон, с неговия отличителен цитат в горния десен ъгъл.

Малко след като I.C.E изпратиха своя туит,Конгресменът Александрия Окасио-Кортез отговорикъм публикацията им, като направи кратко собствено изявление. Премахване на ICE, туитира AOC. Отговорите под нейния туит показаха лицемерието на организация като I.C.E., която прекара втората половина от президентството на Тръмп, затваряйки деца имигранти на южната граница, подкрепяйки защитник на гражданските права като д-р Кинг.

Мечтая за ден, в който корпоративната Америка не използва кавички, за да спечелибрауни точки за равенство, когато е в действителносттехният бизнес прави обратното, отговори един потребител на Twitter. Действията говорят повече от думите.

Не можешпочитай някогоако нямаш чест да започнеш. Премахнете ICE! отговори друг потребител на Twitter.

I.C.E. не е първият правителствен орган, който лицемерно почита покойния д-р Кинг. Миналата година ФБР смяташе, че е добра идеяпоздравете д-р Мартин Лутър Кинг, младшикато публикуваха снимка в акаунта си в Twitter на неговия скандален цитат, гравиран на камък в Академията на ФБР в Куантико. Туитът бързо беше посрещнат от критици, които напомниха на ФБР за всички случаи, когато са шпионирали Кинг, преди да бъде убит.

Вижте реакцията на Twitter към непоисканата почит къмПреподобни д-р Мартин Лутър Кинг, младшиот I.C.E. и ФБР.