Аризона легализира марихуаната за развлечение, започва планове за изтриване на записи

Първа Страница


Въпреки че страната се държи в напрежение заради избирателната активност на президентските избори, имаше няколко други въпроса, гласувани в този изборен ден, които дадоха резултати. Едната беше легализирането на марихуана за развлечение, коетопремина в Ню Джърси,Южна Дакота, Монтана и Аризона.

Южна Дакота по подобен начин одобри употребата на медицинска марихуана, като стана първият щат, който легализира и двете едновременно. Както съобщава REVOLT, Орегон същогласува за декриминализиранепритежание на малки количества наркотици, включително хероин, кокаин и метамфетамин.

Проп 207 на Аризона, койтолегализирана марихуана за развлечениевъв вторник (3 ноември), също създаде път за заличаване на досиетата на нарушителите на марихуана. Законът ще предложи на хората, осъдени за престъпления с марихуана на ниско ниво, шанс да бъдат изчистени криминалните си досиета.

Smart and Safe Arizona - който настояваше предложението да бъде прието - твърди, че законите на държавата за марихуаната засягат непропорционално жителите с ниски доходи ицветни хора.

Мисля, че е крайно време нашата държава и останалата част от страната да спрат да съсипват живота на хоратаза престъпления без жертви, каза адвокат от Rose Law Group Адам Тренк Cronkite News .

Започвайки от 12 юли 2021 г., лицата с присъди за престъпление за марихуана ще могат да подадат петиции зазаписите им са изтрити— стига да са хванати да притежават само 2,5 унции или по-малко от веществото.

Други групи за застъпничество също аплодираха четириматалегализация на марихуаната в щатитепо отношение на това как ще стимулира реформата на социалната справедливост.

Това е невероятно, каза Касандра Фредерик, изпълнителен директор на Алианса за наркополитиката Ню Йорк Таймс тази седмица. Това е като да вземеш чуккрайъгълният камък на войната с наркотиците.

Марихуаната за развлечение вече е легалнав 15 щата и във Вашингтон В сряда (4 ноември) Мисисипи също прие легализирането на медицинската марихуана, присъединявайки се към 33 други щата и D.C.