Бял професор, който се преструваше на черен, напуска GWU

Първа Страница


Дни след катедрата на университета Джордж ВашингтонИстория призова за оставката на Джесика Круг, професорът взе решение да се оттегли от поста си.

Служители на университета потвърдиха новината пред CNN, като заявиха, че д-р Круг е подала оставката си, която влиза в сила незабавно. Тякласове за този семестърще се преподават от други преподаватели и студентите в тези курсове ще получат допълнителна информация тази седмица. Надяваме се, че с тази актуализация, нашатаобщностможе да започне да се лекува и да продължи напред.

Миналия четвъртък (3 септември) писа Круг, бяла жена от КанзасИстинатаи Anti-BlackНасилиена My Lies, парче на Medium, извиняващо се за годините, които е прекарала, преструвайки се на Черна.

В ескалираща степен през живота ми в зряла възраст избягвах живота си като бяло еврейско дете в предградиетоКанзас Ситипод различни предполагаеми идентичности в Чернотата, за които нямах право да претендирам: първо Чернота в Северна Африка, след това Чернота с корени в САЩ, след това Черна от Карибите вкоренена в Бронкс, пише тя по това време.

Круг, сътрудник по историяпрофесоркоято специализира в Африка и Латинска Америка, се извини многократно за лъжата си за самоличността си и каза, че разбира, че трябва да бъде отменена.

Когато историческият отдел на GWU научи новините, те пуснаха aизявлениекато я моли даподаде оставка от поста си.

С това, което тя нарече своето „дързко измамно“ присвояване на афро-карибска идентичност, тя предаде доверието на безброй настоящи и бившистуденти, колеги учени по африкански изследвания, колеги в нашия отдел и в целия историческидисциплина, както и обществени активисти в Ню Йорк и извън него, се прочете част от изявлението.

От отдела изразиха, че поведението на Круг ги е накарало да поставят под въпрос валидността на нейната цялостизследванияи я помоли да се оттегли. Предложиха и неяпрекратяване на договораили анулирането на нейния мандат, ако не напусне работата.