Войникът от Форт Худ е намерен мъртъв близо до базата

Първа Страница


Втяло на 26-годишен войник от Форт Худе намерен край езеро в близост до военната база в Тексас, разкриха служители във вторник (21 юли). Войникът — идентифициран като Pvt. Mejhor Morta — беше открит без отговор в петък (17 юли) в близост до езерото Stillhouse.

Семейството на Черния рицар е наистина съкрушено от трагичната загуба на редник Мейхор Морта, се казва в изявление подполковник Нийл Армстронг, командир на 1-ви батальон 5-ти конен полк. Искам да изкажа моите сърдечни съболезнования на неговото семейство, приятели и близки.

Армстронг добави, че Мортабеше страхотна войскаи че цялата формация скърби за смъртта му.

Според NBC, Морта се присъединява към армията през септември 2019 г. като механик. Роденият в Пенсакола, Флорида, получи три медала за службата си. Шерифският отдел на окръг Бел в момента разследва смъртта му. Причината за смъртта на Морта все още не е потвърдена и отделът на шерифа не е коментирал дали подозират нечестна игра или не.

Тъжната новина е третият път в рамките на един месец, когато тялото на войник от Форт Худ е открито близо до базата. на 1 юли,тялото на армейския специалист Ванеса Гилене открит на около 20 мили от Форт Худ.

20-годишната е била обявена за изчезнала от април и е доверила на семейството си, че е била сексуално тормозена от колега войник, за когото предполагат, че е починал заподозрян Аарон Робинсън. Полицията се опита да арестува Робинсън в случая със смъртта на Гилен, но той се самоуби. Властите са арестували приятелката на Робинсън, която е обвиненапомагайки на Робинсън да изхвърли тялото на Гилен. Тя се призна за невинна в подправяне на доказателства.

Преди по-малко от месец,тялото на 24-годишен изчезнал войник от Форт ХудГрегъри Моралес е намерен на 10 мили от езерото Stillhouse Hollow. Длъжностните лица заявиха, че подозират нечестна игра в смъртта на Моралес.

NBC съобщава, че няма индикации, че смъртта на Морта, Моралес и Гилен са свързани.