В Ню Йорк арестуваха бунтовници от Капитолия, които не подкрепят QA

Първа Страница


Вбунтовници, участвали във въстаниетов Капитолия на САЩ на 6 януари все още се задържат от властите. След като много хора из цялата страна бяха заловени от ФБР, друг бунтовник беше арестуван.

Според доклад от Готамист публикуван в петък (22 януари), човек на име Доминик Мадъне арестуван от ФБРв четвъртък вечерта в дома му в Sheepshead Bay в Бруклин, Ню Йорк. Той беше арестуван за предполагаемата си роля във въстанието в Капитолия, след като беше забелязан в няколко видеоклипа в син пуловер QAnon, носещ американското знаме в и извън сградата на Капитолия.

Преди това Мадън е работил за Министерството на хигиената на Ню Йорк, преди да вземе решение да се присъедини към бунтовниците във Вашингтон, окръг Колумбия. В интервю с отдела, 43-годишният работник на боклука казал на началниците си, че е извикал боленв деня на въстанието. DSNY официално отстрани Мадън без заплащане, тъй като се е отказал от задълженията си, за да се присъедини към безредиците.

DSNY не е единственият отдел с работници, които са били във въстанието. Пожарната служба на Ню Йорк и полицията на Ню Йорк също разследват твърдениятасобствените им офицери са участвали в безредицитев сградата на Капитолия на САЩ в окръг Колумбия. Извън Ню Йорк, по време на безредиците бяха идентифицирани и офицери от Тексас, Пенсливания и Ню Хемпшир. Двама офицери от Сиатъл, Вашингтон, бяха пуснати в административен отпуск заради участието си в безредиците.

Мадън се присъединява към множеството бунтовницикоито са арестувани за щурмуване на сградата на Капитолиядокато Конгресът беше в сесия, за да удостовери победата на президента Джо Байдън. В по-голямата си част заподозрените са обвинени в нарушение на забранена сграда без разрешение и хулиганство. Властите обаче предупредиха, че по-късно може да бъдат добавени други обвинения, докато разследването продължава.