NFL и Roc Nation си партнират за стартиране на Botham Jean PSA

Първа Страница


NFL и Roc Nation представиха най-новотоДете на всекиPSA в сряда (22 януари), който се фокусира върху трагичната смърт на Ботъм Джийн. 26-годишният мъж беше прострелян смъртоносно в апартамента си от полицай извън служба Амбър Гайгер през септември 2018 г.

Сълзливият двуминутен клип включва слайдшоу от снимки на Ботъм, докато майка му разказва. Бащата и сестрата на Ботъм също говорят по време на видеото.

Ботъм Джийне моят син. Той е активно дете, Той е светлината във всяка тъмна стая, започва майка му. Да знаеш Ботъм означаваше да обичаш Ботъм. Светът загуби велик човек. Той беше предназначен за величие.

Ботъм беше всичко за нас, казва баща му. Просто не мога без той да е тук. Очаквам с нетърпение деня, в който Ботъм щеше да се ожени и да има деца. Животът вече не е сладък.

Братът на Ботъм Бранд, който прегърна и простиГайгерпо време на процеса срещу нея, не се появява в клипа.

Защо трябва да има омраза един към друг? — пита бащата на Ботъм. Малкият ми син демонстрира прошка. Бранд прости на жената, която току-що уби брат му.

Цветът на кожата ми може да се възприема като оръжие, казва в клипа сестрата на Ботъм Алиса Финдли. И не е така.

Финдли стартираФондация Ботъм Джийнда продължи наследството на брат си.

Благодарна съм, че NFL създаде този PSA, за да почете наследството на Botham и да достави важно послание за съпричастност и единство, каза тя ABC News в изявление. Искрено се надявам, че нашето общество се поучи от историята на Ботъм – и историите на много други – за да можем да направим трайна промяна в този свят. Заедно всички трябва да дадем по-добър пример за бъдещите поколения и лидери.

Това, което се надявам да се случи е, че нашите черни момчета не се разглеждат като заплаха, майката на Ботъм, Алисън, затвори PSA. Това, което се е случило с Ботъм, не трябва да се случва на друго семейство. Има неща, които трябва да се направят и трябва бързо.

Meek Mill и неговите Dream Chasers Roc Nation отпечатват по-раноиздаде първите двеPSA за деца за всеки. Серията е част от инициативата Inspire Change, ръководена от NFL и Roc Nation, която стартира миналия януари.

Вижте целия PSA по-долу.