Президентът Байдън ще посети Кентъки след смъртоносни торнадо

Джо Байдън

президент Джо Байдън планира да посети Кентъки тази седмица, след като поредица от торнадо опустоши щата през уикенда, оставяйки десетки хора загинали.

Според USA Today , в сряда (15 декември), ПОТОС ще посетя Ft. Кембъл, Кентъки за брифинг за бурята. Той също така ще проучи щетите от буря в Доусън Спрингс и Мейфийлд, Кентъки. Ще направим това, каза той пред репортери. Са били ще бъде там толкова дълго, колкото е необходимо, за да помогне.

Повече от 30 торнадо се разкъсахаКентъкии няколко други щата, включително Илинойс, Тенеси, Мисури и Арканзас, в петък (10 декември) и събота (11 декември). Въпреки това, Кентъки беше засегнат най-зле иГубернатор Анди Бешеърказа, че са били ударени с най-смъртоносното торнадо в историята на щата. В понеделник (13 декември) губернаторът каза, че до момента, Загинаха 64 души и 105 души все още са в неизвестност. Той също така заяви, че може да минат седмици, преди да стане известен окончателният брой на смъртните случаи.

През уикенда Байдън поднесе съболезнованията си на онези, които загубиха живота си в смъртоносни бури . Искам хората във всички тези щати да знаят, че ще преминем през това, каза той. ще получим чрез това заедно и федералното правителство няма да си тръгне.

Това е един от онези моменти, когато не смедемократиили републиканците. Звучи като хипербола, но е истинска. Ние всички сме американци, добави Байдън.

Президентът разгърнати екипи за търсене и спасяване, персонал за спешна реакция, вода и други доставки за жителите в Средния Запад. Също така поисках FEMA да предложи допълнителни федерални ресурси, включително помощ за временни жилища, където домовете са били унищожени или твърде тежко повредени за живеене, каза той. И аз също попитах [на]Директор на FEMAда уведомят държавите, че може да не са наясно на какво могат да имат право, защото не е задължително да знаят всичко, което е налично.

ВБУНТекипът би искал да изпрати нашите мисли и молитви към семействата и приятелите на онези, които са загубили живота си всмъртоносни бурипрез изминалия уикенд.