Теяна Тейлър и Кортни Гилбърт от компанията The Aunties и че са черни на работното място

Колони

Да бъдеш черен, в това, което понякога се чувства като всички пространства в Америка, отдавна е трудна задача въпреки всяко ниво на образование, умения и опит. Работните места привидно са се превърнали в нула заЧерни служителида се сблъсквате с различни микроагресии, което създава неудобно преживяване в кариерата. Тези служители често са описвали подробно своите проблемни ситуации, които включват разпит за нещо толкова просто като естествената им коса. Въпреки че някои държави са приели закони като напрЗакона за КОРОНАТА, който забранява дискриминацията на косата въз основа на раса, която може да доведе до отказ на работа, трябва да се направи повече. За щастие с скорошно нарастванеМарки, собственост на чернокожи и водещи компании на черниосигури проблясък на надежда, че черните служители могат да започнат да се чувстват сякаш принадлежат на работното си пространство, въпреки цвета на кожата си или усещането за текстурата на косата им.

В последния кръг от поредицата Stand Up For на REVOLT, представена от State Farm, водещата Gia Pepper седнамного талантлива художничка Теяна Тейлъри нейната дългогодишна сътрудничка, танцьорка и творчески директор Кортни Коко Гилбърт, за да говорят за тяхното въображение,Лелите, изцяло женска производствена компания; вдъхновението зад него и какво означава за тях да си черен в работните пространства.

Ние сме в индустрия, в която в един момент почти катода си бременнабеше бреме... За външния свят това е като: „О, Боже… Ти си женен… трябва да запазиш това в тайна…“ И просто да гледам как артистите преминават през това. Как да го нарушим? Как да прекъснем този цикъл? каза Тейлър. Защото познайте какво?Ще продължим да стигаме до монетата, стигайки до чантата, защото никой няма да може да ни я вземе.

Както много фенове на Тейлър може би знаят и са изразили в своите платформи за социални медии през годините, майката на две деца еизглежда често се пренебрегва. Мнозина смятат, че талантите на певицата „Роза в Харлем“ не са получили подобаващо заслуга.

Въпреки това, дори когато се сблъска с несигурността на работното място, Тейлър винаги е доказвала, че може да се възстанови. Например, малко след товаобявява пенсионирането си като музикален артистпрез 2020 г. певицата незабавно се появи отново като креативен директор на марката за облекло PrettyLittleThing. Тя дори издаде няколко свои колекции с компанията.

Гилбърт казва, че това, което в крайна сметка ги тласна да създадат собствена продукция, е постоянното отхвърляне. Казаха ни не, много, каза тя. И така, беше като „Не“. Ние сме като „Какво искаш да кажеш, не?“Просто ни писна от етикета да ни казва не.Като, ще се вълнуваме от всички тези идеи, ще имаме репетиции, ще си кажем: „О, да, ние ще заснеме това видео и ще имаме това в него, ние ще имаме това в него... и тогава е като, 'Не са изчистили бюджета ви.’ Или не са направили това, или не са направили онова. И така, ние започнахме да правим собствени неща. Беше готино. Ако го няма струва $300, нека го разберем...

И все пак, за някои превръщането на кариерния въртележ може да не изглежда достъпно, но Гилбърт твърди, че това изисква движение иизвестна отговорност. Имам чувството, че много хора стават самодоволни, обясни тя. Знаеш ли, много хора си казват: „Да, не съм отишъл да го направя, защото ме е страх или съм това, аз съм онова.“ Все едно, ако отидеш да го направиш, просто го направи … Трябва да предприемете някакви действия. Например, какво правим? Не можем да седим тук цял ден... Не мога да седя на бюро по цял ден,добави тя.

За Теяна да бъдеш чернокож в работното пространство означава да създадеш безопасно пространство за чернокожи, защото няма място за нас.Тя продължи, Дори не можем да отидем до магазина. Не можем дори да вземем кегли. Дори не можем да ходим вкъщи. Разбираш ли какво казвам? Така че, да не говорим, мислите ли, че ще ни позволят да творим, без това да е уловка?

Тейлър изтъкна твърде често срещана борбаЧерни творци опит в индустрията: Идеите им са плагиатствани и дори понякога явно откраднати, което често води до бели създатели, които печелят кредит ипарична печалбаза идеи, които не им принадлежат.

Позволете ни да създадем… след като създадем, „О, благодаря, сега можете да се върнете към backburner…“ добави креативното. Не получавате собствен капитал, бекенд...Чушките се включиха. Това дава Cruella motha“, пошегува се режисьорът.

Певицата на Gonna Love Me вярва, че е Чернав работното пространствосъщо така служи като ресурс за други членове на общността. И да спасим нашите хора от улицата, защото се обръщат към улицата, когато семейството им не разбира какво се случва и не вярват в мечтите си.И така, ние сме като „лелите“, нали знаете? тя каза.

Компанията на Тейлър и Гилбъртизглежда е построена върху основата на село. Всички имат тази любима леля. И това е за нас. Ние сме много загрижени и дори така се появи името. Винаги се наричаме лели. Държим се като лели. Клюкарстваме като лели. Такива сме, но честно казано забелязах, че много млади хора обичат да са около нас -много млади творци, добави звездата.

точно това е. Хората идват и ние ги приемаме и просто създаваме. Какво трябва да създадете? Какво ти трябва, защото се грижиш за мен иАз се грижа за теб. Ти се грижиш за мен, аз ще се грижа за теб още по-добре. просто така сме ние.

Тейлър и Гилбърт искат зрителите и творците да видяттяхната производствена компанияне само като център за създаване на привличащо вниманието съдържание, но и като безопасно убежище за творчески аутсайдер.