Чарлз Баркли ще продаде MVP трофей и сувенири, за да построи жилища на достъпни цени

Първа Страница


Чарлз Барклине забравя откъде е дошъл. Бившият MVP на НБА разкри плановете си да продаде своите сувенири, за да построи жилища на достъпни цени в родния си град Лийдс, Алабама.

В интервю с WJOX 94.5 , Баркли каза, че продава своя трофей за MVP от 1993 г. и сувенири от олимпийския отбор по баскетбол от 1992 г., за да събере пари за строежа на жилището.

Вероятно имаме 30 рани на очите, както аз ги наричам, където бяха къщите, когато бях пораснал, каза той. Или изгнила къща, или има просто плевели, които са обрасли. И така, това, което се опитвам да направя - искам да работя с град Лийдс, искам да ми дадат места номер едно. Искам да ми дадат къщите и ще използвам собствените си пари, продавайки моитесувенири.

Той продължи: Искам да направя нещо наистина хубаво за Лийдс. И ако можех да построя 10 до 20 къщи на достъпни цени — аз също искам да правя зелени жилища — (и) ако можех да продам всички тези неща, това би било наистина страхотно нещо за мен.

Баркликазва, че планира да запази златния си олимпийски медал, но само защото дъщеря му го иска. Той казва, че държи много скъпи сувенири в къщата на баба си.

Сключих сделка за автограф с Панини и говорех с момчетата, тъй като всички тези неща са в къщата на баба ми, дори не ги пазя, за да бъда честен с вас — и казах: „Колко мога да получа за моята MVP трофей и моите два златни медала?“, продължи той. „И получих табела с автограф, подписана от първия оригинален Dream Team.“ Той казва: „О, мога да ти дам много пари за тези неща.“